Ny lösning för effektivare vägning.

Viktorvåg AB lanserar en ny typ av fordonsvåg som kombinerar fördelar från flera typer av vågar. Med en längd på 4,5 m kan WIM Precision väga alla fordon på väg mellan 0,8 och 480 ton i hastigheter upp till 20 km/h. Lösningen är helt unik och ägs av det svenska utvecklingsföretaget Viktorvåg AB som specialiserat sig på dynamisk fordonsvägning.

– Vi tyckte att det saknades alternativ och nytänkande inom vägning av fordon. Kunderna har haft för lite att välja på och tvingats välja mellan noggrannhet och kapacitet. Ny teknik ger kunderna en möjlighet till det bästa av två världar och det finns ännu mer kvar att vinna med tekniken.

Genom att kombinera helt ny teknik och flera decenniers erfarenhet har Viktorvåg AB typgodkänt en ny dynamisk fordonsvåg hos SP. Vågen är så robust och tillförlitlig att den klarar alla typer av fordon för väg men med 10 gånger bättre noggrannhet än tidigare. Vågen kan verifieras (”krönas”) för vägning i hastigheter upp till 20 km/h.

Tidsvinsterna blir snabbt stora. Redan vid 40 vägningar om dagen sparas ca 100 timmar årligen med den nya vågtekniken jämfört med vägning på statisk fullängdsvåg. Tid och pengar som är viktiga i en hårdnande konkurrens. Ökad konkurrenskraft men också miljövinster med minskade bränslekostnader då man slipper stopp och start vid vägning.

Hemligheten ligger i att kunna hantera alla axlar som går på och av den 4,5 m långa vågplattan utan att tappa data eller funktion. Vågen är extremt tålig mot åska tack vare de nya lastcellerna. Som alltid ingår 5 års lastcellsgaranti som förlängs vid återkommande kontroller.

En viktig åtgärd i alla företag är att hålla nere kostnaderna för att maximera resultatet. Nu kan kostnader kapas för vägningen.

 

För mer information besök vår webbsida eller kontakta
Kristjan Stefansson, vd
0510-779062
www.viktorvag.se