Patentsökt vägningsteknologi i dotterbolag.

Viktorvåg knoppar av teknik in i ett nytt bolag – Motus Weighing AB.

Teknologin bygger på att fordonsvägningen sker under rörelse på långa vågplattor. Detta möjliggör högre vägningsnoggrannhet samt inbyggda kontrollfunktioner mot felanvändning.

Motus Weighing AB omvandlar eller kompletterar 3-24 meter långa vågar för vägning i farten. Alla fabrikat.
Den unika och banbrytande tekniken kan användas på såväl nya som befintliga statiska vågar. Ingen mekanisk ombyggnad krävs.

Läs mer om framtidens vägning här: Motus Weighing AB.

motus-original-medium-transparantbg

Viktorvåg är nominerade till Elmia Lantbruk Innovation Award 2013

Vår nya typgodkända fordonsvåg WIM Precision är nominerad till Elmia Lantbruk Innovation Award 2013.

”Nio företag gör upp om  Elmia Lantbruk Innovation Award

Idag offentliggjordes nomineringarna till Elmia Lantbruk Innovation Award, ett nytt pris som delas ut till uppfinningsrika företag inom lantbrukssektorn. – Sänkt energiförbrukning, ökad djurkomfort och större användarvänlighet är utmärkande för de produkter som kvalificerat sig, säger Maria Lindsäth, projektledare för Elmia Lantbruk.”

Juryns motivering för Viktorvågs WIM Precision: ”Vågen leder till minskad miljöpåverkan och gör lantbrukarens arbetsdag mer effektiv.”

Vi är stolta över nomineringen och att hamna i skaran av nio innovativa företag. Vi är stärkta i vår strävan att nå bättre och mer ekonomiska lösningar för våra kunder. Att bidra till ett bekvämare liv!

Tack!

 

Uppdatering av vågplatta till fordonsvåg WIM350

Nu har vi helt gått över till det nya utseendet på vågplatta för vår dynamiska våg WIM350.

Med färre delar och förfinade komponenter har den nya plattan en ännu mer robust konstruktion som är ännu lättare att installera och handha.

Säkerheten mot användarmissar har ökats genom att nya serviceplåtar med förstärkningar täcker området mellan körytorna och skyddar mot genande fordon på tvären när vågen monterats i plan med marken. Förbättringen innebär större trygghet för vågägaren och förare samtidigt som underhållet underlättats med uppdelade serviceplåtar. Monteringen av vågplattan utgörs nu av endast 6 delar.

Den nya konstruktionen är också anpassad för att varmförzinkas som tillval i stället för målad platta.

Samtliga leveranser från dags dato sker med den nyutvecklade vågplattan.